Hoi! Ik ben dus Dylan. Ik ben kortgeleden een nieuw avontuur gestart en deze blog is daar een onderdeel van. Ik ben namelijk op weg naar een leven in de buitenlucht. De komende jaren staan voor mij compleet in het teken van buiten zijn. Zowel privé als professioneel. Dat zal een weg vol ups, maar ook zeker downs zijn. En die wil ik allemaal met de wereld delen. Om te inspireren, te motiveren of simpelweg te vermaken.


Dylan dus, dat ben ik


Een ex-pessimist, altijd druk en pas 27. Ik ben verslaafd aan leren, om vervolgens kennis te delen. Ik lees en schrijf dus veel. Altijd al gedaan. Ooit was ik surfer, later een backpacker, maar nu vooral een mens dat blij wordt van buiten zijn en van fijne vrienden. Van huis uit grafisch vormgever, tussendoor geschreven voor verschillende organisaties en tot vorig jaar in het zomerseizoen bedrijfsleider van een horeca-zaak. Inmiddels bijna omgeschoold tot ecoloog en aan het werk als wisent-onderzoeker.

Ik houd niet van nep. Het idee van buiten zijn wordt in onze digitale maatschappij enorm geromantiseerd. Voeg daar idyllische foto's aan toe, zoals op mijn instagram en mijn leven lijkt perfect. Dat is het niet. Dit avontuur gaat met ups en downs. Het zit soms tegen. Ook die momenten wil ik met je delen. Ik wil mijn hele reis met je delen.


Het verhaal achter...


Van kleins af aan was ik elk vrije momentje in de buitenlucht, spelend met vriendjes of lekker in mijn eentje een balletje tegen de muur trappen. Naar mate iedereen ouder werd kropen we eerder achter de computer of voor de televisie. Hoewel ik al jaren geen televisie meer in huis heb, ben ik steeds meer tijd binnen door gaan brengen. Meestal zittend op de bank of in een bureaustoel. En daar werd ik helemaal niet blij van. Ik besloot daarom weer naar buiten te gaan, maar hoe doe je dat? Zeker met een baan op kantoor is dat niet makkelijk. Stiekem speel ik op dat front een beetje vals. Via verschillende omwegen ontwikkel ik mezelf op het gebied van ecologie. Wildlife- en landschapsecologie om preciezer te zijn. Dat betekend dat ik in mijn professionele leven veel tijd buiten door moet brengen.

Maar ook in het dagelijkse leven buiten werk tracht ik meer tijd in de buitenlucht door te brengen. Met een vastgeroest ritme is dat niet zo eenvoudig, maar wel heel goed mogelijk. De kleine momentjes pakken en tijd vrij maken. Tijdens het zetten van de eerste stappen werd me duidelijk dat meer mensen dit gevoel delen en ook graag uit dat ritme stappen. Op Dylan gaat naar buiten deel ik daarom mijn ervaringen, bijzondere momentjes en tips&tricks. Ik neem je als het ware mee op mijn reis.


En nu?


Op de blog zullen regelmatig nieuwe verhalen verschijnen. Wanneer weet ik niet, dat ligt er geheel aan of ik iets te delen heb. Ik houd niet van geforceerd schrijven, of meer: het delen om het delen. Veel liever deel ik uit écht enthousiasme, als er iets is dat iedereen zou moeten lezen of zien. Dan schrijf ik er over. Dus kom af en toe even kijken, connect met mij op facebook of abonneer je je hier op de blog. Dan ben je de eerste die de nieuwe avonturen leest.

Abonneer je op de blog

Updates en exclusieve verhalen,
rechtstreeks in je mailbox.

Dylan volgen

Laatste verhalen

journal