Publicatie wisentonderzoek in De Levende Natuur

Dylan schreef dit 10 maanden geleden

Sinds de zomer van 2016 ben ik betrokken bij een geweldig, life-changing project: het wisentproject. Een groot deel van de tijd heb ik besteed aan een onderzoek dat heel recentelijk is gepubliceerd in een tijdschrift voor natuurbeheer en -behoud, De Levende Natuur. Mijn allereerste publicatie!

Ecologisch onderzoek gepubliceerd tijdschrift natuurbeheer en natuurbehoud

Leo Linnaqtz van ARK Natuurontwikkeling legt kort en bondig uit waar het over gaat:

“In de Maashorst en in het Kraansvlak is onderzoek gedaan naar de interacties tussen wisenten en recreanten. De uitkomsten van dit onderzoek zijn nu te lezen in de Levende Natuur.

De Europese bizon, of wisent, is een relatieve nieuwkomer in de Nederlandse natuur. Na een succesvolle introductie in het Kraansvlak bij Zandvoort in 2007 zijn er begin 2016 ook wisenten uitgezet in de Maashorst. Omdat veel natuurgebieden
in Nederland vrij toegankelijk zijn, leeft bij beheerders, bestuurders en bezoekers de vraag hoe wisenten samengaan met verschillende vormen van recreatie in de omrasterde natuurgebieden waar ze leven.

In de Maashorst en in het Kraansvlak is daarom onderzoek uitgevoerd naar de interacties tussen wisenten en recreanten: wandelaars, hardlopers, mountainbikers en wandelaars met aangelijnde hond. De resultaten zijn te lezen in de laatste uitgave van het tijdschrift De Levende Natuur.”

De komende tijd zit ik echter niet stil, dus je kunt binnenkort nog veel meer interessants van mijn hand lezen. Houd de site of facebook-pagina dus in de gaten!

The following two tabs change content below.
Een ex-pessimist, altijd druk en pas 27. Ik ben verslaafd aan het opdoen en delen van kennis. Ooit was ik surfer, later een backpacker, maar nu vooral een mens dat blij wordt van buiten zijn. Opgeleid tot grafisch vormgever, gewerkt als schrijver en bedrijfsleider, en inmiddels bijna omgeschoold tot ecoloog.

Vergelijkbare verhalen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.