Eind 2017 naar buiten met de hooglanders

5 meest gelezen verhalen van 2017

De laatste dag van het jaar: een mooi moment om even terug te blikken op 2017 en de blog. Wat maakte ik mee, waar schreef ik over en wat lazen jullie? In totaal schreef ik 21 blogs over buiten zijn en een betere balans vinden, waarvan de meesten in maart (5). Maart was dan ook de drukste maand, met maar liefst 1200+ bezoekers. Ik schreef minder tijdens de (zomer-)maanden mei (1), juli (0), augustus (0) en september (1). Maar welke verhalen zijn het meest gelezen?

#5. Compleet tot rust komen in Haaksbergen
Niet geheel verassend, want er is veel gevraagd naar deze tip. Eind 2016 waren Marije en ik voor het eerst in dit prachtige B&B in Haaksbergen en we waren gelijk verliefd. Naast onze drie eisen: (1) overnachten in het bos, (2) heel veel rust, en (3) niet te ver van huis, voldeed het aan nog heel veel meer. Een mooie plek om in 2018 even tot rust te komen.

#4. Column: het klimaatprobleem bestaat niet
Toen ik acht jaar geleden voor het eerst over de effecten van het klimaatprobleem hoorde, kon het mij niet heel veel interesseren; ik had wel andere dingen aan mijn hoofd. Op de universiteit kreeg ik echter harde cijfers voorgeschoteld en maakte ik mij wat meer druk. Toch is er vanuit een bepaald perspectief helemaal geen probleem, en gezien de lees-cijfers zijn een hoop van jullie het met mij eens!

#3. Jabba en de kapitein
Later in het jaar besloten Marije en ik een nieuw avontuur aan te gaan (zie #1!) en was ik niet langer de enige schrijver op de blog. In Marije is altijd een innerlijke strijd gaande met betrekking tot dit avontuur en stelde zich dan ook in passende vorm voor. Ze heeft nog niet veel geschreven, maar er ligt heel wat in het verschiet!

#2. De kracht van het nee-zeggen
Begin dit jaar merkte ik dat door nee te zeggen, er veelal nieuwe, mooiere kans zich aan deden. Ik realiseerde dat ik een beperkte hoeveelheid energie heb en deze goed moet verdelen als ik überhaupt iets voor elkaar wil krijgen. Het is een blog geworden die ik zelf regelmatig terug lees om mijzelf weer even op de vingers te tikken: zeg toch eens wat vaker nee!

#1. 8 maanden lang leven zonder afval
En met meer dan het dubbele aantal lezers een overduidelijke nummer 1: 8 maanden lang leven zonder afval. Toen ik eind van de zomer de mogelijkheid kreeg om tijdelijk te verhuizen naar een huisje in het bos, grepen we deze met twee handen aan. Bovendien leek het de perfecte mogelijkheid om naar een zero-waste bestaan te werken.

Wat mij betreft een prachtige top 5, die de loop van het jaar en de diversiteit van onze verhalen mooi weergeeft. Er staan al heel wat mooie avonturen te wachten voor 2018, waaronder een reis richting het noorderlicht. Bovendien komen er weer volop tips aan om meer balans in je leven te krijgen, meer buiten te zijn en om afvalvrij(-er) te leven. Tot volgend jaar!

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.