Zeearenden spotten in Lofoten Noorwegen

5 meest gelezen verhalen van 2018

Eind 2017 vatte ik het eerste jaar van dylangaatnaarbuiten.nl samen in een “meest gelezen”-blog. Inmiddels zijn we al bijna halverwege 2019, maar laten we nog even terugblikken op 2018. Wat maakte ik mee, waar schreef ik over en wat lazen jullie? In totaal schreef ik 21 blogs over buiten zijn en een betere balans vinden, waarvan de meesten in april (3). Juli was de drukste maand, met maar liefst 1300+ bezoekers. Ik schreef minder tijdens de februari (1), maart (0), juni (0), augustus (1), oktober (1) en november (1). Maar welke verhalen zijn het meest gelezen?

#5. 5 manieren om meer naar buiten te gaan
Een persoonlijk favoriet en ik was dan ook erg blij dat ‘ie goed gelezen werd. Dit avontuur (lees: dylangaatnaarbuiten) is begonnen met het idee om met mijn reis naar een leven in de buitenlucht ook anderen te inspireren en enthousiasmeren voor net dat beetje meer buiten in hun leven. Dat deze blog het goed doet is dan ook erg leuk en motiverend, en de reden waarom ik onder andere in 2019 al 5 ultieme manieren om tot rust te komen heb geschreven.

#4. Natuurmoment #1: De ochtend dat een kangoeroe mij wakker maakte
Toen ik in 2011 in Australië mijn intrek had genomen in een auto en een relatief simpel leven leefde, stond ik vrij dicht bij de natuur. Toch was het een hele bijzondere ervaring om gewekt te worden door een kangoeroe en vervolgens te surfen met dolfijnen! Een moment dat ik nooit meer zal vergeten en met veel plezier met jullie deelde. Zo veel plezier dat er inmiddels 2 andere bijzondere natuurmomenten zijn verschenen:

Natuurmoment #2: De verborgen wereld in een dennenbos en
Natuurmoment #3: Ontmoeting met een jonge bruinvis

 

#3. Hoe de zoektocht naar een huis een fulltime baan werd
2018 was ook het jaar van onze verhuizing naar een boswachterswoning midden in de natuur. Aan het eind van dit avontuur moesten we echter weer op zoek naar een nieuw huisje en dat bleek niet gemakkelijk. Afwijzing na afwijzing kwamen binnen, voor bezichtigingen moesten we minimaal een uur rijden en de zoektocht op internet nam ons leven helemaal over. Gelukkig is het uiteindelijk helemaal goed gekomen met een prachtig paleisje in de stad.

#2. Column: De verschrikkelijke fotograaf
Het wonen in de natuur had als voordeel dat we zelf regelmatig op pad waren. Zo kwamen we ook steeds vaker in de duinen, waar menig fotograaf ons vergezelde. Tot mijn frustratie bleken de meeste detail-geobsedeerde fotograven geen schrijntje respect voor de natuur te bezitten en dat moest ik natuurlijk omzetten in een column. Het stuk deed een grote ronde op twitter en vond een hoop bijval.

#1. Hoe Dylan niet bestond, tot vandaag
Maar de absolute nummer één is het verhaal over mijn naamswijziging. Met maar liefst 10% van het totaal aantal bezoekers van het gehele jaar waren de meeste mensen geïnteresseerd in hoe ik pas op mijn 27e mijn echte naam kon aannemen en mij als herboren voelde. Het was dan ook echt een fantastisch moment waar ik totaal geen spijt van heb. Het was de investering en het wachten meer dan waard!

Wat mij betreft wederom een prachtige top 5 met een aantal erg goed gelezen stukken. Dat motiveert natuurlijk om te blijven schrijven, delen en vertellen! Wellicht een leuk weetje om mee af te sluiten: het aantal reacties is in 2018 vertienvoudigd (!) in vergelijking tot het jaar ervoor. Die interactie en betrokkenheid is echt fantastisch, dus blijf dat vooral doen! Mocht je vragen hebben of iets kwijt willen, gebruik vooral het reactieformulier dat onder elke post aanwezig is.

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.