Den Haag FM over schoon suppen grachten

Den Haag FM: Haags stel gaat vervuiling Haagse grachten peddelend te lijf

Afgelopen week belde Den Haag FM op: of ik mee wilde werken aan een reportage over de clean up SUP-rondjes door de grachten van Den Haag. Natuurlijk wil ik dat! Den Haag FM schrijft:

“De Haagse Dylan Haanappel en zijn vriendin Marije Verstraten besteden hun vrije tijd aan het schoonhouden van de grachten in onze stad, en dat doen ze op SUP (stand-up paddle) boards. Dat zijn boards die lijken op surfplanken, waarop je vooruit komt door staand te peddelen. Wekelijks gaan ze de grachten op, en vissen ze diverse soorten rommel uit het water.

“Het suppen is begonnen als hobby”, zegt Dylan. “Maar op een gegeven moment zagen we steeds meer rotzooi liggen, en daar kunnen we niet gewoon langs suppen. Dus af en toe nemen we nu een vuilniszakje mee, stoppen we daar die troep in en ruimen we het een beetje op. Mensen beseffen misschien niet altijd wat er met hun afval gebeurt als ze het zomaar weggooien, dat het op allerlei manieren in het water kan belanden. Ik wil graag wat meer bewustwording daarvan creëren, want we vinden de gekste dingen in het water. Laatst vonden we zelfs een gloednieuwe kinderponcho.”

“We doen dit niet elke dag, we moeten ook nog gewoon werken”, zegt Dylan’s vriendin Marije. Maar als het weer een beetje mee zit dan gaan we wel wekelijks. Of we door weer en wind gaan? Niet altijd, het moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven”, lacht ze. Het dynamische duo is niet van plan om er binnenkort mee op te houden. “Ik denk dat we nog heel wat zomers te gaan hebben hiermee”, zegt Marije.”

Meer weten over het SUPpen in de Haagse grachten of wil je een keer mee de grachten opruimen? Leuk! Je bent hartstikke welkom.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Affodil
    — 5 jaar geleden

    Ik hou me liever op vaste grond, maar als ik de hond ga uitlaten heb ik ook altijd een zak bij om de rommel op de havenvlakte op te ruimen. Ik kan het niet hebben dat daar voortdurend vanalles rondslingert: blikjes, hamburgerdoosjes van je-weet-wel, lege flessen, drugszakjes, … Olangs een stuk zware elektriciteitskabel, waar de konijnen de isolatie van af geknabbeld hadden. Als we nu blauwgevlekte keutels vinden …

    Beantwoorden

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.