Dylan Haanappel in Duurzame Jonge 100

Feest: ik zit bij de Duurzame Jonge 100!

En toen mocht ik mezelf ineens één van de duurzame koplopers van Nederland noemen! Tijdens een online bijeenkomst op 2 juli 2020 werd bekend dat ik een jaar lang de titel Duurzame Jonge 100 mag dragen en heel Nederland mag laten zien dat een duurzame toekomst mogelijk is. Ik ben super trots om onderdeel van deze lijst met jonge voorbeelden te mogen zijn en hoop nog meer mensen te inspireren naar buiten te gaan, de natuur te waarderen en duurzamer te leven!

Wat is de Duurzame Jonge 100?

De Duurzame Jonge 100, ook wel DJ100, is de lijst van de 100 duurzame koplopers van Nederland onder 33 jaar. Volgens DJ100 zelf geeft de lijst “een overzicht van jonge ondernemers, young professionals en studenten die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Deze koplopers zijn een bron van inspiratie voor elkaar en voor de gevestigde orde!”

Duurzame Jonge 100

Waarom sta ik in de DJ100?

Vijf jaar geleden begon ik aan mijn reis naar een leven in de buitenlucht. Ik werd mij meer bewust van ons gedrag en besefte me dat de wereld waarin wij leven niet erg duurzaam is. Tegelijkertijd kwam ik steeds meer mensen tegen die ook vaker naar buiten wilde en benieuwd waren naar een duurzamer leven. Met Dylan gaat naar buiten streef ik er naar zoveel mogelijk mensen op een eenvoudige wijze te inspireren om meer naar de buiten te gaan en de natuur meer te beleven en waarderen. Bijvoorbeeld met 5 onverwachte redenen om naar buiten te gaan en tips over het simpel vergroenen van je balkon, maar ook met verhalen over Ons leven zonder afval.

Niet alleen omdat het leuk en goed voor je is, maar ook omdat ik er van overtuigd ben dat we dan de natuur beter gaan beschermen en we zo een groenere toekomst mogelijk maken. Het opruimen van zwerfafval in de grachten van Den Haag is daar voor mij een essentieel onderdeel van.

Naast Dylan gaat naar buiten werk ik voor een prachtige natuurorganisatie waarbij ik samen met gemeentes, scholen en vrijwilligers groen in de stad aanleg en met diverse projecten mens en natuur met elkaar verbind. Op de website van DJ100 lees je waarom ik ben genomineerd en waarom de jury heeft besloten dat ik in deze lijst van duurzame jonge mensen pas.

En wat nu?

Om eerlijk te zijn heb ik nog geen idee wat dit me gaat brengen. Het is erg bijzonder om deze waardering te krijgen en tussen 100 erg inspirerende jonge mensen te mogen staan. Ik ben inmiddels al een paar hele leuke samenwerkingen aangegaan en ik hoop dat het komende jaar verder uit te bouwen. Samen bereiken we immers meer! Mijn missie blijft hetzelfde, ik blijf werken aan een duurzame, groenere toekomst! 

UPDATE: Na twee jaar in de DJ100 te hebben gestaan is in 2022 door de organisatie besloten te stoppen. De website staat niet meer online, daarom heb ik de links in dit artikel verwijderd.

Ben je benieuwd naar mijn avonturen en verhalen? Volg me dan op Facebook of Instagram, of schrijf je in voor updates op mijn website!

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.