Favoriete plekjes in Den Haag om buiten te eten

Haagse favorieten #1

Langzaam laat de zon zich weer wat vaker zien en de temperatuur stijgt ook gestaag. Hoewel het nog even duurt voor de jassen uit kunnen beginnen de zomer-vibes wel vast te kriebelen. Dat betekent dus ook weer dat we heerlijk buiten kunnen eten. In de nieuwe categorie “Haagse favorieten” zal ik regelmatig mijn favoriete plekjes om buiten te eten met je delen. Vandaag #1 met Strandpaviljoen Zuid en Hart Beach.

Strandpaviljoen Zuid

Terwijl de meeste strandtenten nog druk aan het opbouwen zijn konden de mensen van Strandpaviljoen Zuid niet langer wachten en gingen gewoon alvast open. Afgelopen week pakten ze al een paar heerlijke dagen mee en als je mij op Instagram volgt weet je dat ik er ook even langs ben geweest. Hoewel het terras nog in elkaar geschroefd wordt kun je er al heerlijk in het zonnetje genieten van een koud glas bier en een goede lunch of uitgebreide maaltijd.
Zuid is één van de kindjes van de Grote Markt en deelt de ontspannen en vrijblijvende vibe van het gezellige terras in het centrum. Hoewel het op zomerse dagen uiteraard erg druk kan zijn overheerst er altijd een sfeer van ontspanning. Het personeel is vrolijk en lijkt meestal te genieten van de drukte.
Het liefst kom ik hier echter op de rustigere dagen, als het buiten stormt, licht regent of gewoon niet warm genoeg is voor de strandganger. Binnen kun je dan op de Chesterfields warm worden bij een échte openhaard en met een beetje geluk word je vergezeld door een trouwe viervoeter. De koffie is er heerlijk en over de taartjes ga ik niet eens beginnen.
Al met al een absolute favoriet voor de koudere dagen, om na het hardlopen of het uitwaaien even helemaal tot rust te komen en met een glimlach weer op weg naar huis te gaan.

Haagse Favorieten #1 Strandpaviljoen Zuid

Hart Beach

Vorig jaar ging ik voor het eerst op bezoek bij één van de permanente locaties op het Scheveningse strand: Hart Beach. Geboren uit een surfers-hart en een pure liefde voor het strand straalt deze surfschool/restaurant een echte chill-vibe uit.
Binnen is het net een grote huiskamer en je loopt zo even de surfshop in. Het ultieme genieten doe je echter buiten, aan het strand in de ruime ligbanken of ergens in een hoekje op het terras. Ik waarschuw je wel, want netjes rechtop zitten zul je niet lang vol houden. Door de relaxte sfeer, de surfy achtergrond muziek en fijne mensen zak je binnen de kortste keren onderuit. Fijne banken, heerlijke kussens en zand tussen je voeten maken het verhaal compleet.
Hoewel ik doorgaans geen fan ben van de drukte van de Scheveningse boulevard kom ik hier erg graag. Elke keer verschijnt er vanzelf een glimlach op m’n gezicht. Het personeel draagt dezelfde ontspannen sfeer met zich mee en het eten is er ronduit goed. Zo at ik er laatst nog de Pain American, een burger met friet op het broodje! Oh, en niet onbelangrijk: sinds dit jaar is de alcohol-vergunning binnen dus je kunt er nu ook een ijskoud biertje drinken!

Haagse Favorieten #1 Hart Beach

Vanzelfsprekend zijn deze twee heerlijke plekjes nog maar de top van de ijsberg. De komende tijd zal ik steeds wat plekjes met je delen, soms grote, bekende plekken, maar soms ook de verborgen pareltjes. Houd de facebook-pagina dus in de gaten of schrijf je in voor de maillijst op de homepage. Ik beloof je je mailbox niet vol te spammen, puur en alleen updates als er een nieuw verhaal online komt.

P.s. volgende keer zorg ik voor betere foto’s, heus.

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Marylou Van den Brande
  — 7 jaar geleden

  Nog even en we kunnen ook weer meer buiten leven.Heerlijk toch.Ben al 2 keer gaan kamperen.1 keer toen was het bar nat weer en een keer met heerlijk weer.

  Beantwoorden
  • Dylan
   — 7 jaar geleden

   Oh wat heerlijk! Ik heb heel binnenkort een kampeertripje in de Ardennen gepland staan, het begin van de zomer!

   Beantwoorden

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.