Natuurlijke minicamping in Zeeuws bos

Kamperen in een voedselbos in Zeeland

Kamperen in een voedselbos in Zeeland, het is een combinatie waar ik nooit aan gedacht zou hebben. Toen ik deze bijzondere plek tegenkwam in mijn zoektocht op Campspace ging mijn hart direct sneller kloppen. Een ecologische minicamping gericht op rustzoekers en natuurliefhebbers, dat is een match! We verbleven er drie nachten midzomer en de rust was ongekend.

Kleinschalige camping én een voedselbos

Bijzonder aan deze camping is ten eerste de kleinschalige opzet. Er zijn twintig tent- en camperplekken en die zijn verspreid over maar liefst drie hectare. Volgens de eigenaren, Marieke en Jeroen, is dat uniek in Zeeland, maar volgens mij is het simpelweg uniek. Tijdens ons verblijf was de camping vrijwel vol, maar we hebben het op geen moment als druk ervaren. Onze tentplek was behoorlijk ruim te noemen en we waren grotendeels omringt door bomen, struiken en ander groen.

Dat groen maakt deze plek bovendien extra bijzonder. De minicamping ligt namelijk midden in een oud populierenbos dat langzaam, maar zeker wordt omgevormd tot voedselbos. Rond je kampeerplek vind je fruitbomen- en struiken, notenbomen en kruiden. Wat je kunt plukken is natuurlijk afhankelijk van het seizoen, tijdens ons verblijf had ik elke ochtend verse bramen bij mijn ontbijt!

Rust en ruimte op minicamping in Zeeland

Back to basic, of vol luxe

Je kunt zelf kiezen of je echt back to basic wilt kamperen, of iets meer luxe wilt. Bij geen van de plekken is water en stroom, dit vind je op een centrale plek in het bos. Hier vind je ook een sanitairgebouwtje met twee composttoiletten en een warme en koude douche. Omdat er in dit gebouwtje geen riool is mag er geen zeep/shampoo gebruikt worden en voor de afwas alleen (een klein beetje) ecologisch afwasmiddel. Ook is er een gezamenlijke koelkast en waterkoker waar je gebruik van mag maken. Een stukje verder lopen is er luxer sanitair met heerlijke douches en spoeltoiletten, hier mag ecologische zeep/shampoo gebruikt worden.

Naast kamperen met je eigen tent kun je ook met je (kleine) bus komen of kun je terecht in één van de luxe ingerichte tipitenten of een opgeknapte caravan. Het is zelfs mogelijk om in een vakantiehuis te verblijven aan de andere kant van het terrein, maar dat is dan ook direct een totaal andere beleving (en prijs).

Respect voor de natuur

Een ecologische minicamping is natuurlijk niet voor niets “ecologisch”. Als je hier komt camperen is het een vereiste dat je respect hebt voor de natuur en zo min mogelijk afval (in de daarvoor bestemde bakken) achterlaat. De eigenaren helpen je daar graag bij; ze verkopen verpakkingsloze producten in een winkeltje en groente, fruit en eitjes direct uit de tuin. Ook is het mogelijk brood en ontbijtgerechten te bestellen. Wegwerp bbq’s en vuur bij je tent zijn niet toegestaan, maar in het bos is een gezamenlijke vuurplek met rooster om op te grillen.

Vermaak en omgeving

Op de camping kun je jezelf al goed vermaken. Mocht je even klaar zijn met boekjes lezen in de zon kun je een rondje door het voedselbos doen, schommelen in één van de schommels(toelen), langs de geitjes en varkens of je balans oefenen op een slackline. In de directe omgeving is ook voldoende te ontdekken. Zo ligt de camping op slechts 3 km van de Westerschelde en sta je zo in het centrum van Middelburg en Vlissingen. Wij hebben ons vooral vermaakt met de Noordzeestranden van Domburg en Westkapelle, met de auto nog geen half uurtje rijden. Voor Bløf fans kan een bezoekje aan Zoutelande natuurlijk niet ontbreken en natuurgebied Oranjezon is voor iedere natuurliefhebber een must. Cultuursnuivers kunnen ook hun geluk op, met oa. een bezoek aan Fort Rammekens, Bevrijdingsmuseum Zeeland en Terra Maris.

Boeken via Campspace

Hoewel je ook per mail kunt reserveren vond ik de camping via Campspace. Hier heb je direct een overzicht op welke dagen er nog plekjes vrij zijn en welke mogelijkheden er zijn. Dat is fijn, want in de zomermaanden zijn zowel de kampeerplekken als de tipitenten/caravan snel volgeboekt. Mocht je dus op bezoek willen, zorg dat je de boeking op tijd doet!

Meer info en boeken vind je hier.

Dit artikel bevat affiliate links.
No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.