Met veranda genieten van tuin bij minder weer

Ook bij slechter weer van je tuin genieten? Kies voor een veranda!

Buiten zijn is heerlijk. Je laadt er van op, het geeft rust en we worden er zelfs gezonder van. Maar waar een flinke wandeltocht in de regen niet erg hoeft te zijn, ga je toch niet zo snel in de tuin zitten als het met bakken uit de hemel komt. Gelukkig kun je daar makkelijk wat aan doen: voeg een veranda toe aan je tuin!

Een veranda, wat is dat eigenlijk?

Eigenlijk is het heel simpel: een veranda is een terrasoverkapping. Door een overkapping boven je terras te plaatsen creëer je een heerlijke ruimte om ook bij minder weer van de buitenlucht te genieten. Wil je juist bij mooi weer lekker buiten ontbijten, maar is de zon iets te fel? Dan kun je ook een zonwering onder het dak plaatsen.

Met veranda genieten van tuin bij minder weer

De voordelen van een veranda

Zoals je in mijn tips voor een groener balkon kon lezen heb ik zelf nog niet de luxe van een eigen tuin. Nóg niet, want ik droom wel van mijn eigen groene paradijs en ik ben er van overtuigd dat een eigen tuin niet lang meer op zich laat wachten. Ik kan het dan ook niet laten om te dromen van zwoele zomeravonden in de tuin en ontbijten in de ochtendzon. Maar we leven nu eenmaal in Nederland en het zal niet altijd mooi weer zijn.

Stel je voor: je hebt je net voorgenomen om aankomend weekend een groep vrienden uit te nodigen om gezellig buiten te proosten op de mooie zomer. Als je de weersvoorspellingen bekijkt zie je echter dat het weer plots is omgeslagen, het gaat regenen! De temperatuur is wel aangenaam en als buitenmens kun je dan echt niet binnen gaan zitten. Met een veranda kun je gewoon lekker buiten zitten zonder nat te regenen.

Een veranda of toch een tuinkamer?

Naast het overkappen van het terras kun je er ook voor kiezen om de veranda af te sluiten met zij- en voorwanden. Door alle zijkanten te voorzien van een wand, bijvoorbeeld een glazen schuifwand of een kozijn met ramen, maak je van de veranda een heuse tuinkamer. Heerlijk om bijvoorbeeld de wind buiten te houden en toch het gevoel van buiten te hebben.

Genieten van tuinkamer

Natuurlijk is een veranda en/of tuinkamer niet voor iedereen weggelegd. Misschien heb je van je achtertuin één grote moestuin gemaakt of heb je aan een paraplu al genoeg om met slecht weer buiten te zitten. Ik kan het zelf niet laten om over mijn eigen veranda te dromen, ik zie mezelf al helemaal zitten op een regenachtige zondag.

Zou jij een veranda of tuinkamer in je tuin willen of houd je het lekker hoe het is?

Dit artikel is gesponsord door Verasol
3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Lisette
  — 4 jaar geleden

  Haha, het is wel heel erg duidelijk dat dit artikel is gesponsord. Niets voor ‘Dylan gaat naar buiten’ zo’n strak burgerlijk ding. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf ook een terrasoverkapping heb.

  Beantwoorden
  • Dylan Haanappel
   — 4 jaar geleden

   Haha dank voor de feedback, dat is natuurlijk ook een beetje zoeken. Al is mijn enthousiasme over een veranda wel echt oprecht en zie ik mezelf in een eigen tuin er heerlijk ontbijten. Misschien ben ik wel een stuk burgerlijker dan je denkt 😉 ik zie een mooi nieuwe onderwerp voor een blog!

   Beantwoorden
 • rebbeltje
  — 4 jaar geleden

  Die parasol is genoeg en kan je wegzetten als het niet nodig is…

  Beantwoorden

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.