Overnachten venlo

Overnachten vlakbij de natuur van De Greune Lông

Als natuur- en rustliefhebber ben ik altijd op zoek naar mooie plekken in Nederland om me even terug te trekken en bij te komen. Soms om een dagje op ontdekking te gaan, andere keren om een weekendje echt even weg te zijn. Mooie plekjes deel ik graag, zoals de idyllische Camping de Vriendschap op de Veluwe en de zelfgebouwde B&B De Gagel in Haaksbergen. Dit keer neem ik je mee naar Noord-Limburg!

De Greune Lông

Waar ik mijn reisavonturen vanaf mijn 18e vooral zocht in verre landen, zoek ik het geluk tegenwoordig dichterbij huis. In eerste instantie omdat ik de vervuilende vliegreisjes wilde vermijden, maar al snel besefte ik me hoeveel moois er in Nederland en omgeving te vinden is. Toch merk ik dat ik snel uitwijk naar de bekende, fijne plekjes (lees: de Veluwe) waardoor het ontdekken van nieuwe plekken achterwege blijft. En dat terwijl er nog heel wat locaties op mijn wenslijstje staan om eens te bezoeken.

Eén van die plekken is Limburg. In mijn snowboardperiode ben ik weleens in Snowworld Landgraaf geweest, maar daar houdt mijn Limburgse ervaring wel zo ongeveer op. Van collega’s en vrienden hoor ik echter dat een bezoek aan de zuidelijke provincie een echte aanrader is. De Limburgse heuvels, gezellige dorpjes en prachtige natuurgebieden. Noord-Limburg heeft zelfs twee Nationale Parken (Maasduinen en De Grote Peel) en iets wat ze De Greune Lông (De Groene Long) noemen. Ik moest het even opzoeken, maar het is een verzamelnaam voor een aantal kleinere natuurgebieden bij Venlo in de omgeving. Toen ik werd gevraagd om me eens te verdiepen in de omgeving en een verhaal te schrijven over Maashof, hotel venlo was ik natuurlijk geïnteresseerd.

Overnachten venlo

Overnachting Venlo

In mijn avontuurlijkere jaren sliep ik graag zo goedkoop en eenvoudig mogelijk. Hostels, tentjes en autostoelen waren meer dan prima, zolang het me maar weinig kostten. Tegenwoordig heb ik er vrede mee dat ik gelukkiger word van iets meer luxe. Comfortabel overnachten, een beetje ruimte en vooral rust zijn toch wel vereisten. Voor mijn 30e verjaardag sliep ik voor het eerst in een 4-sterren hotel, wat een geweldige ervaring! Helaas laat mijn budget het niet toe om altijd zo luxe te overnachten, maar na een flinke dag door de natuur struinen vind ik het comfort van een eenvoudig maar goed hotel toch heel fijn. Hotel Maashof ligt op wandelafstand van de natuurgebieden in De Groene Long, je kunt er zelfs vanaf de voordeur wandelingen starten. Hoewel ik er zelf nog niet heb geslapen, lijken de kamers comfortabel en een ideale uitvalsbasis om de groene omgeving te ontdekken.

e-chopper huren venloOmdat ik ook graag grotere afstanden afleg, zeker in nieuwe gebieden, kan een fiets wel eens handig zijn. Ik neem dan graag mijn racefiets mee, maar stiekem denk ik er wel eens aan om een segway of e-chopper te huren. Tot nu toe laat ik ze altijd staan, maar als ik ze zo zie staan laat ik me misschien wel verleiden…

Al met al heeft de omgeving mijn interesse gewekt. Nationaal Park de Groote Peel stond al langer op mijn wensenlijst om eens te bezoeken. Inmiddels lijken ook de kleinere natuurgebieden van De Groene Long een interessante plek om te ontdekken en gaan op het lijstje voor komend jaar. Welke andere natuurgebieden of mooie overnachtingslocaties moet ik zeker niet vergeten?

Dit artikel is gesponsord door Maashof
No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.