Op de SUP door de grachten

SUPpen in het Westbroekpark, Den Haag

Vlak bij het centrum van Den Haag, op nog geen 15 minuten van Centraal Station, vind je het Westbroekpark. Hier tref je een ware oasen van groen, ruimte en rust. En water! Dat kan maar één ding betekenen: SUPpen in het Westbroekpark met Dylan en Marije!

SUPpen in het Westbroekpark

Het Westbroekpark in Den Haag is de ideale plek van een rondje SUPpen. Er zijn meerdere opstap plekken, waaronder één in het park zelf, bij de kleine waterpartij. Hier is een mooie aanlegsteiger voor rondvaartboten die perfect is voor het te water laten van je SUP. Het is wel iets verder lopen van de parkeerplaats, maar gelukkig is er nog een alternatief. Vlak bij de ingang van het park zit namelijk ook een trappetje naar het water. Ideaal!

Eenmaal op het water valt er veel te ontdekken. Zo kun je een stukje richting Scheveningen, waarbij je langs de rozentuin en een restaurantje aan het water peddelt. Je kunt ook het park in, langs de korfbalvereniging. Hier vind je, als er geen wedstrijden zijn, heel veel rust en een mooie kijk het park in. Pas wel op voor de waterplanten, hier kun je eenvoudig om heen peddelen en zo de natuur verder met rust laten.

Op de SUP in Den HaagSUPpen grote waterpartij Den Haag

De andere kant op kom je een mooie, half ronde brug tegen die leidt tot de grote waterpartij. En dat is een waar feestje! Naast flink wat ruimte om op te spelen kun je hier namelijk zomaar schildpadden tegenkomen! Op de boomstammen die her en der in het water liggen komen de schildpadden wel eens genieten van de zon. In de zomer zitten er rondom de plas wel regelmatig vissers en je komt zo nu en dan een (roei)bootje tegen, maar dat mag de pret niet drukken.

SUP-tour rond het Westbroekpark

Ook rondom het Westbroekpark zijn de grachten van Den Haag het ontdekken waard. Je kunt vanaf hier helemaal naar het centrum, langs Den Haag Centraal of zelfs richting Binckhorst SUPpen. Het Westbroekpark is dan ook de ideale plek om op te stappen voor een mooie SUPtour. Op de heenweg kun je af en toe afslaan en zo bijvoorbeeld langs de boomkwekerij van de gemeente peddelen!

Tour op de SUP Op de SUP door het Westbroekpark in Den Haag Op de SUP door de grachten

Al met al is het Westbroekpark in Den Haag een perfecte plek om te SUPpen. Het is niet voor niets één van mijn favoriete SUPtours in Den Haag. Ook voor SUP lessen is het park uitermate geschikt, mede door de eenvoudige opstap plekken en de rust. Er zijn weinig boten en andere waterrecreanten. Op de plas is het water bovendien niet diep en er kan prima gezwommen worden.

Lijkt het je na het lezen van deze blog wel wat om eens kennis te maken met SUPpen op een prachtige locatie? In dit artikel lees je de beste plekken voor suples en het huren van een SUP. Liever een eigen SUP kopen? Bij de Decathlon vind je leuke en betaalbare boards.

Wat is jouw favoriete plek om te SUPpen?

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Manon Ruitenberg
  — 5 jaar geleden

  Leuk om te lezen lijkt me geweldig om te doen.

  Beantwoorden
 • AnneMarie
  — 5 jaar geleden

  Ziet er iid mooi uit. Had je je fototoestel mee de Sup/plank op?
  Het lijkt er wel op bij sommige foto’s.

  Beantwoorden
  • Dylan Haanappel
   — 5 jaar geleden

   Klopt! Althans, ik had mijn telefoon bij mij en daar heb foto’s mee gemaakt. Voor noodgevallen heb ik mijn telefoon in een waterdichte tas altijd mee, en de case van mijn iPhone is zelf ook waterdicht. Dus dat gaat prima!

   Beantwoorden

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.