Tijd voor rust en avontuur

Tijd voor rust en een microavontuur

Vanaf vandaag ben ik een weekje vrij en alleen het idee doet me al goed. Het zijn erg drukke weken geweest, boven op het sowieso bizarre jaar. En hoewel de zon van afgelopen week me al heel goed heeft gedaan, kan ik wel wat extra rust gebruiken. Een mens moet nu eenmaal af en toe vertragen en opladen!

Balans tussen rust en microavontuur

De komende dagen neem ik vooral tijd voor wat rust en ontspanning. Vanmorgen heb ik mijn laatste verplichtingen afgevinkt, zoals de wekelijkse upload van nieuwe fotoprints in de shop. Met dat achter de rug heb ik niets meer op mijn to do-lijst staan en kan ik echt even een stapje terug doen. Maar van alleen maar op de bank hangen word ik ook niet blij. Daarom wissel ik rust en niets doen deze week af met microavontuur!

Microavonturen zijn de laatste jaren mijn redder geweest, zonder dat ik wist dat ze een naam hadden. Een microavontuur is namelijk een klein avontuur met de gedachte of mindset van een groot avontuur. Oftewel, je doet iets kleins, iets toegankelijks, maar bekijkt het als een groot avontuur. Door die mindset voelt zo’n avontuur net als die enorme reis door de bergen of die sprong uit het vliegtuig, maar het kost een stug minder tijd (en geld).

Oké, de adrenaline van uit het vliegtuig springen is misschien niet zo snel na te bootsen, maar toch doet zo’n microavontuur wonderen. Het mooiste is dat je een microavontuur gewoon in je drukke werkweek kunt stoppen.

Mijn microavontuur van komende week

Echt concrete plannen heb ik nog niet, maar dat is het mooie van zo’n weekje vrij. Ik ben vrij om te gaan en staan waar ik wil. Popt er een leuk idee in mijn hoofd, dan ga ik dat doen. Toch vind ik het fijn om in ieder geval iets van een richting te hebben, anders is de kans groot dat ik de hele dag achter de laptop beland.

Als het weer het toe laat, staat er in ieder geval een tour op de SUP op de planning en misschien fiets ik wel naar een onbekend dorpje. Vorige maand heb ik bovendien de buitenboordmotor van ons kleine bootje opgeknapt, dus ik kan zo een stukje varen.  Maar ook een goede wandeltocht door een nieuw natuurgebied mag niet ontbreken. Het voorjaar is begonnen, de eerste vogels komen terug uit het zuiden en er valt nog zoveel te ontdekken. Zo’n wandeling voelt dan al snel als een echt avontuur, zelfs als het dicht bij huis is.

Heb jij nog tips voor een microavontuur

Het mooie van een microavontuur is bovendien dat het net buiten je comfortzone ligt. Iets wat klein genoeg is om tussendoor te doen, maar wel net nieuw genoeg is om een avontuur te zijn. Misschien zijn er daarom wel activiteiten of ideeën die jij hebt voor mij? Wat zou ik nu echt eens moeten proberen, in een weekje vrij of juist tijdens mijn werkweek? Laat het me weten in de reacties hieronder!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • rebbeltje
    — 3 jaar geleden

    Ha je vind vast wel wat om te doen…
    Fijn paasweekend en geniet de rust.

    Beantwoorden

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.