Meer naar buiten met een kantoorbaan

Vaker naar buiten met een 9-tot-5 baan

In een wereld die steeds meer gericht is op technologie en drukke schema’s, is het essentieel om tijd vrij te maken voor de natuur. Waar mijn zoektocht eerst gefocust was op een compleet leven in de buitenlucht, ben ik nu best tevreden met mijn 9-tot-5 baan. Toch wil ik graag vaak naar buiten en ik zie dat steeds meer mensen dat met mij delen. Geen zorgen, er zijn manieren om de natuur in je dagelijks leven te integreren en vaker naar buiten te gaan.

1. Maak een natuurlijke start van je dag

Begin je dag met een dosis natuur. Als je de mogelijkheid hebt, neem dan de tijd voor een ochtendwandeling in het park, een fietstocht door de buurt, of zelfs gewoon een kop koffie op je balkon of in de tuin. Dit kan een rustige en verfrissende start zijn voordat je aan je werkdag begint.

2. Lunchpauze in de buitenlucht

Probeer je lunchpauze buiten door te brengen. Of het nu in een park, op een bankje aan het water, of gewoon een wandeling in de buurt van je kantoor is, een beetje tijd in de buitenlucht kan wonderen doen voor je energie en gemoedstoestand. Breng een gezonde lunch mee en geniet van een korte ontsnapping aan je bureau.

3. Maak van je avonden een avontuur

Hoewel de dagen korter worden in de winter, betekent dat niet dat je ’s avonds binnen moet blijven. Neem na het werk de tijd voor een avondwandeling of ga sterrenkijken. Het kan verrassend rustgevend zijn om de dag af te sluiten met de geluiden en beelden van de natuur. Vind jet het spannend om in het donker alleen op pad te gaan? Vraag dan een vriend of vriendin mee en klets gelijk weer eens bij!

4. Weekeinduitstapjes en mini-vakanties

Plan wekelijkse of maandelijkse uitstapjes naar natuurgebieden in de buurt. Zelfs als je maar ÊÊn dag hebt, kun je een korte wandeling maken, een natuurgebied verkennen of een picknick houden. Als je meer tijd hebt, overweeg dan een korte weekendtrip naar een nationaal park of een schilderachtige locatie in de natuur. Inspiratie nodig? Kijk eens bij de bijzondere meerdaagse trektochten van IVN: https://www.ivn.nl/trektochten/ of de unieke slaapplekken van Natuurhuisje.nl

5. Natuur in je routine opnemen

Probeer activiteiten te vinden die je al leuk vindt en pas ze aan om meer tijd buiten door te brengen. Als je bijvoorbeeld van sport houdt, overweeg dan om te gaan hardlopen of fietsen in de natuur in plaats van in de sportschool. Als je van fotografie houdt, probeer dan om de natuurlijke schoonheid in je omgeving vast te leggen.

6. Maak gebruik van vakantiedagen

Misschien een open deur, maar vergeet niet je vakantiedagen te gebruiken om langere avonturen in de natuur te plannen. Of het nu gaat om kamperen op de mooiste plekken, wandelen in de bergen of ontspannen aan het meer, het nemen van de tijd om de natuur te verkennen kan een welkome ontsnapping zijn van de dagelijkse sleur.

Met een beetje planning en toewijding kun je vaker naar buiten gaan, zelfs met een drukke 9-tot-5 baan. De voordelen voor je fysieke en mentale welzijn zijn het waard! Dus trek die wandelschoenen aan, pak je rugzak en ga op avontuur, zelfs als de werkweek vol zit. De natuur wacht op je!

Dit artikel bevat affiliate links
3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Aritha
  — 9 maanden geleden

  Leuk om te lezen en goeie tips. Vooral natuur in je routine opnemen. Toen ik een dertiger was, deed ik dat totaal niet. Nu 55 plus wel. De liefde voor de natuur van vroeger komt weer terug.

  Minivakanties, ook een super idee. En als het mogelijk is om buiten het dure seizoen op vakantie te gaan, kun je gewoon genieten van meer, dan 1 keer duur in de zomer.

  Groetjes,
  Aritha

  Beantwoorden
 • Rebbeltje
  — 9 maanden geleden

  Je bent er weer…leuk
  Mooi je site
  Zal na het weekend eens verder lezen hier 🙂
  Fijn weekend

  Beantwoorden
  • Dylan Haanappel
   — 9 maanden geleden

   Leuk! Ik was inderdaad even iets minder actief, vooral veel buiten geweest. Nu weer lekker schrijven en delen!

   Beantwoorden

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.