Stoelmassages strand Een portie aandacht

Waarom massages op het strand je nog gelukkiger maken

Veel mensen weten het wel: meer naar buiten gaan is ontzettend fijn. Zeker in de zomer trekken veel mensen er op uit en is een bezoekje aan het strand vrijwel vaste kost. Dit jaar ontdekte ik echter nog iets veel beters: massages op het strand!

Je even op het strand terug trekken met een goed boek of juist met vrienden proosten op het goede leven is op zich al een heerlijke beleving. Voeg je daar ook nog eens een ontspannende massage aan toe, dan kan het geluk niet meer op. Maar waarom eigenlijk? En hoe moet je je dat voorstellen, massages op het strand?

Massages op het strand


Steeds meer mensen ervaren een hoge hoeveelheid stress en de tijd achter een beeldscherm wordt er ook niet minder op. Nek, rug en schouders krijgen het daarbij vaak flink te verduren. Een massages kan dan echt hemels zijn. Je ervaart even complete rust, je spieren ontspannen en je weerstand wordt er bovendien beter van.
Natuurlijk komen massages in allerlei vormen en maten. Meestal neem je plaats op een massagetafel en ben je minimaal een uur overgeleverd aan de masseur. Massages op het strand zijn echter vaak net iets anders en vinden meestal plaats in een massagestoel. Deze zogenaamde stoelmassages zijn bovendien een stuk korter. Door stimulatie van drukpunten en het kneden van spieren ervaar je binnen 15 á 20 minuten een lichter en ontspannen gevoel. Kort maar krachtig, dus.

Massages bij Oceans Beach House Scheveningen

De voordelen van stoelmassages

Dat (stoel)massages helpen te ontspannen mag duidelijk zijn, maar er zitten nog veel meer voordelen aan. Wist je bijvoorbeeld dat een massage helpt het gelukshormoon vrij te geven? Dat betekent dus dat je letterlijk gelukkig wordt van een goede massages. Maar het gaat nog verder. Door een goede massage verbetert bijvoorbeeld ook je bloedcirculatie, verhoogt je concentratievermogen én je slaapt beter!

Waarom massages op het strand je nog gelukkiger maken

Het nut van een goede massage mag inmiddels duidelijk zijn, maar waarom maken massages op het strand je nog gelukkiger? Eigenlijk is het antwoord simpel: omdat je buiten bent! Massages vinden doorgaans plaats in kleine praktijkruimtes of studio’s. Hoewel ze meestal licht en rustig zijn ingericht mist er net dat beetje frisse lucht. De ramen kunnen immers niet altijd open, want op een massagetafel lig je meestal in je ondergoed en je wilt het niet koud hebben. Maar met een stoelmassage houd je je kleding aan en kun je dus prima buiten zitten! Terwijl je gemasseerd wordt waait de wind door je haren, hoor je af en toe een vogel over vliegen en op het strand kun je zelfs de golven rustig horen breken!

Al met al zijn massages op het strand dus een dikke aanrader om je zomer mee af te maken. Strandpaviljoens zoals Oceans Beach House en Zanzibar Beachclub zien dit ook en bieden steeds vaker stoelmassages aan. Zo kom je bijvoorbeeld Marije van Een portie aandacht regelmatig tegen op het Scheveningse strand met haar massagestoel. Het mooie is dat je bij haar ook van te voren een afspraak kunt maken, dan ben je verzekerd van een plekje op de stoel!

Ben je enthousiast geworden en ben je wel toe aan een massage? Binnenkort kun je bij Dylan gaat naar buiten een stoelmassage op het strand winnen! Als je de Facebook-pagina in de gaten houdt weet je binnenkort hoe je mee dingt en wie weet zit je straks lekker ontspannen op het strand!

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • lifestyle chiropractic
  — 6 jaar geleden

  Zeker apart zo een massage op het strand en kan me wel voorstellen dat dit ontspant! Heb je dit zelf meegemaakt?
  Grtjs Anne

  Beantwoorden
 • Ingrid
  — 6 jaar geleden

  Lojkt me echt ultiem genieten en ontspannend. Lekker buiten en aan t strand en relaxen

  Beantwoorden
 • Jouvence
  — 6 jaar geleden

  Apart zo’n stoelmassage op het strand, ik ken wel de ‘simpele’ massages op je handdoekje op het strand in Spanje 😉

  Beantwoorden
 • Felice
  — 6 jaar geleden

  grappig een stoel massage op het strand, lijkt me inderdaad zwaar relaxed!

  Beantwoorden
 • Naomi
  — 6 jaar geleden

  Nog nooit geprobeerd een massage op het strand

  Beantwoorden
 • Daphne - verdraaidmooi
  — 6 jaar geleden

  Zo’n stoelmassage wordt regelmatig ook in het zakelijke leven toegepast. Ik zou het overslaan op het strand eerlijk gezegd. Ik word altijd al relaxt van de omgeving zelf 😉

  Beantwoorden
 • Laura | I scream beauty
  — 6 jaar geleden

  Ohh héérlijk inderdaad! Ultieme ontspanning!

  Beantwoorden
 • Marylou
  — 6 jaar geleden

  Moet een fantastisch gevoel gzeven

  Beantwoorden
  • Dylan
   — 6 jaar geleden

   Is zeker een aanrader hoor, mocht je ooit in Scheveningen zijn!

   Beantwoorden
 • Balou
  — 6 jaar geleden

  Nog nooit geprobeerd, een massage op het strand, maar lijkt me ontspannend.

  Beantwoorden
  • Dylan
   — 6 jaar geleden

   Het is waanzinnig lekker, ik ben in ieder geval om. En het mooie is, het is helemaal niet duur.

   Beantwoorden
 • nicole
  — 6 jaar geleden

  Wat mooi, een ex-pessimist! Dat vind ik bijzonder. Zo’n stoelmassage op het strand lijkt me inderdaad heel ontspannend.

  Beantwoorden
  • Dylan
   — 6 jaar geleden

   Dankjewel, een mooie switch! En inderdaad, een dikke aanrader. Zeker met het weer van de afgelopen weken.

   Beantwoorden

Exclusieve verhalen van onderweg en de meest bijzondere buitenplekjes ontvangen? Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar een BuitenBriefje.